På söndagar känns det som jag aldrig gör något annat än att vara i köket och greja, vi var och stor handlade idag och sambon hade önskemål om att göra massor med matlådor idag så vi slipper stressa i veckan. Ja visst tänkte jag och när vi kom hem så var det bara att börja. Först gjorde jag en kycklinglasagne och nu håller jag på med en sparris-baconpaj och imorse gjorde jag lite müsli. Han ska göra korvstroganoff tror jag, man måste dela upp arbetet litegrann.
Kycklinglasagne
Ugn 200 grader
Ingredienser
500 g kycklingfärs
1 gullök
4-5 vitlöksklyftor
1 kycklingbuljongstärning
3-4 msk tomatpuré
2-3 msk chili & garlic sauce
1 burk krossade/passerade tomater
Torkad oregano
svartpeppar
salt
chiliflakes
Lasagneplattor
Riven ost
Vitsås
4,5 msk smör
4,5 msk mjöl
6 dl mjölk
salt & peppar
Sätt på ugnen. Hacka lök & vitlök och stek några minuter, tillsätt färsen.
I med buljongtärningen, tomatpurén, chili sauce och passerade/krossade tomat och låt koka på medelvärme några minuter, om det är för tjock konsistens kan man ha i några dl vatten. Blanda ner kryddorna och låt puttra medans du gör den vita såsen.
Vitsås: smält smör, vispa i mjöl och vispa ca 30 sek innan du tillsätter mjölken. Sluta inte vispa då bränns det i botten. När såsen har blivit tjock så vispa ner salt och peppar.
Bygg ihop lasagnen och glöm inte osten på toppen, in i ugnen 20-30 minuter.

Kramis
bacon,
mat,
middagstips,
smarrigt,
Kommentera