Vegetarisksås med spagetti
Såsen:
1 Squash
1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor
2 motrötter
1 dl röda linser
1 buljongtärning ( vilken som helst funkar, jag tog köttbuljong)
1 burk passerade tomater
1-2 msk tomatpuré
3 dl vatten
Dom kryddor ni tycker om
Förberedelser:
Skala och skiva morötterna, koka tills dom är lite mjuka.
Koka spagetti al dente, när det är klart så ställ åt sidan.
Tärna squashen i 1 cm kuber.
Fin hacka vitlöken och löken.
Stek löken och vitlöken i olivolja eller smör tills de blir mjukt. Tillsätt squahen och stek tills den har krympt och fått lite färg. I med buljongtärningen, tomatpurén, passerade tomaterna, linserna och vatten. Låt koka på medelvärme en liten stund. Krydda med valfri krydda, typ peppar och spiskummin.
Häll i såsen i kastrullen med spagetti och lägg i morötterna. Rör ordentligt!
Låt stå på plattan tills allt blir varmt.

Jag hade ett paket med färdig kokta rödbetor, då skiva jag tunna skivor med en osthyvel och la på en plåt med bakplåtspapper. Kryddade med olivolja, lite honung, salt och peppar. La på en fetaost bit och la på en till skiva rödbeta, sen in i ugnen i 5-10 minuter på 175 grader.
fetaost,
middag,
middagstips,
rödbetor,
spagetti,
squash,
vegetariskt,
Kommentera