Det enklaste julgodiset som finns är väl choklad bräck, och supergott.

Mörk choklad:

200 gram mörk choklad
Fin rivet skal från 2 apelsiner
ev. 1 dl hackade nötter

Smält hälften av chokladen i vattenbad. Fin hacka resten av chokladen. När chokladen i vattenbadet har smält så ta bort den från värmen och häll i den fin hackade chokladen, rör om tills allt ha smält då kan man blanda i apelsinskalet. 
Sprid ut chokladen på en plåt klädd i bakplåtspapper och ev. strö över lite nötter. Låt svalna i kylskåp, när de stelnat bryter man chokladen i olika storlekar.

Mjölk choklad

200 gram mjölk choklad
4-5 droppar mint arom

Smält hälften av chokladen i vattenbad. Fin hacka resten av chokladen. När chokladen i vattenbadet har smält så ta bort den från värmen och häll i den fin hackade chokladen, rör om tills allt ha smält då kan man blanda i mint aromen.
Sprid ut chokladen på en plåt klädd i bakplåtspapper. Låt svalna i kylskåp, när de stelnat bryter man chokladen i olika storlekar.

Vit choklad

200 gram vit choklad
1 dl krossad polkagris godis

Smält hälften av chokladen i vattenbad. Fin hacka resten av chokladen. När chokladen i vattenbadet har smält så ta bort den från värmen och häll i den fin hackade chokladen, rör om tills allt ha smält.
Sprid ut chokladen på en plåt klädd i bakplåtspapper och strö över den krossade polkagris godiset. Låt svalna i kylskåp, när de stelnat bryter man chokladen i olika storlekar.

choklad, godis, jul,