1 gul lök
3-4 morötter
2 dl röda linser
3-4 vitlöksklyftor
½ buljongtärning
1 burk passerade tomater
5 dl vatten
3 msk tomatpuré
salt, peppar, spiskummin, oregano.. eller dom kryddor som man föredrar
Fetaost
Färska lasagne plattor
Bechamelsås/vitsås 
Riven ost
 
Sätt på ugnen på 200 grader. Stek lök, vitlök och fin hackade morötter i några minuter. I med tomatpuré, passerade tomter, buljongtärningen och vatten. Låt koka upp. Blanda i linser.
Medans det kokar en strund så kan man göra den vita såsen. Jag brukar bara koka upp mjölk och blanda 2-3 msk mjöl med lite mjölk och häll i mjölblandningen i den  varma mjölken. I med salt och peppar. 
Börja med att hälla i den vita såsen i lasagne formen, sen lasagneplattor och varva med linssåsen, fetaosten och plattorna. Avsluta med riven ost på toppen. In i ugnen ungefär 20 minuter, tills plattorna är mjuka.
 
 
lasagne, linser, middag, middagstips, ost, vegetariskt,

Kommentera

Publiceras ej