Den här veckan har varit annorlunda för mig, sista dagen på Brunna hade jag förra fredagen och sen efter det har jag varit ledig eftersom jag hade så många sematerdagar över. Planen var att jag skulle packa men jag har varit lite för bekväm och går på yoga och dricker smothies istället så nu måste jag skärpa mig! På torsdag ska vi flytta in i vår nya lägenhet.
I lördags kom en vän över på middag och vi åt fläskfilé i ugn och hasselbacks potatis, självklart så måste man ha en efterrätt då gjorde jag daimpannacotta. Det går fort och är superenkelt. Sen gick vi ut och tog några öl. 
 
För fyra personer
 
6 dl vispgrädde
3 st daim + ev 1 till garnering
3 gelatinblad
4 msk socker
ev. en vaniljstång om man vill
 
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. 
Koka upp grädden tillsammans med socker och ev vaniljstång, rör om ofta så det inte bränds vid. 
Grov hacka daimen och låt den smälta i vispgrädden, ta bort vailjstången.
Krama ur gelatinbladen och blanda ner i gräddblandningen. 
Häll upp i snygga glas och ställ i kylen några timmar.
 
Servera med hackad daim, grädde eller lite flingsalt.
 
 
baktips, daim, efterrätt, pannacotta,