Inte jag, utan kakan. Jag lånade en bok som Roy Fares har skrivit av en kollega där hittade jag massor med recept som jag Måste pröva. Idag hade vi lite dötid på jobbet så vi bakade en Blondie.
Blondie
Ugn 165 grader (varmluft, enligt boken)
Ingredisenser
330 g vit choklad
160 g smör
220 g mjöl (3 3/4 dl)
10 g vaniljsocker (1 tsk)
7 g salt (1 tsk)
3 rumsvarma ägg
90 g socker (1 dl)
70 g vit chokladknappar eller grovhackad
30 färska hallon (jag använde frysta blåbär, det gick lika bra)
Sätt på ugnen. Lägg bakplatspapper i en form som är 30x21 cm (enligt receptet, jag hade en lite större pga att vi inte hittade en i rätt storlek..)
Hacka den vita chokladen och smält den och smöret på lågvärme. Blanda mjöl,vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt, rör ned smör- och chokladblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda noga.
Fördela smeten i formen jämnt, strö över de vita chokladknapparna samt hallon/blåbär och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Kakan ska endast få lite lätt färg. Låt svalna helt och skär upp i bitar.

Jag glömde att ta kort efter jag skar upp den, men jag ska baka den igen på fredag för att den blev såå god.
Kramis!
Blondies,
baka,
baktips,
bär,
choklad,
1 kommentarer
Matilda Berlin
04 May 2016 07:01
Huuur gott lät inte det?? Nu vet jag vad jag ska baka i alla fall ;)
Kommentera