Idag blev det ljummen potatissallad med rostbiff. Jag testade ett recept jag inte gjort förut och ändrande om lite så det passar mig bättre. Den blev jäkligt god!

Potatissallad
800 g potatis
2 schalottenlökar
½ dl hackad persilja/dill
1 pkt bacon (det stog kapris i receptet men jag gillar inte det så bytte till bacon)
Röda linser (kokta)
Sås
1 msk vitvin vinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ tsk flytande honung
3 msk raps- eller olivolja
1 msk vatten
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ tsk flytande honung
3 msk raps- eller olivolja
1 msk vatten
2-3 msk citronsaft
Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Skiva löken. Skiva bacon och stek.
Sås: Blanda alla ingredienserna till såsen.
Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök, bacon, linser och persilja/dill.
Häll över salladssåsen och lyft potatisen så att alla skivor blir fuktade av såsen. Låt salladen stå ca 1 tim och ta smak (om man har tålamod). Servera med rostbiff!
Skiva löken. Skiva bacon och stek.
Sås: Blanda alla ingredienserna till såsen.
Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök, bacon, linser och persilja/dill.
Häll över salladssåsen och lyft potatisen så att alla skivor blir fuktade av såsen. Låt salladen stå ca 1 tim och ta smak (om man har tålamod). Servera med rostbiff!

MUMS!
bacon,
mat,
middagstips,
potatis,
potatissallad,
rostbiff,
Kommentera